Project Management vanuit het Perspectief van onze Cliënten. Deel 2

Geleerde lessen en resultaten

In deel 1onderzochten we hoe projectmanagers van klanten omgingen met de emotionele uitdagingen van het aansturen van een complex, organisatiebreed, gericht prestatie-initiatief. In deel 2 leggen twee projectmanagers uit wat zij geleerd hebben.

Hoe was het om te leren tijdens het leiden van een gericht prestatie-initiatief?

Project Manager 1: Het was een geweldige kans om een van de bedrijfsverbeteringsprojecten in mijn bedrijf te leiden. Het was enorm uitdagend en opwindend tegelijk. Ik geloof dat het harde werk dat door het projectteam werd verricht, goed werd erkend, en het hielp me het vertrouwen en de erkenning van de bedrijfsleiders te winnen. Het is een eer om geassocieerd te worden met een succesvol project dat nu wereldwijd erkend wordt.

Project Manager 2: Werken aan een van de bedrijfsverbeteringsprojecten met KT was een geweldige ervaring. Ik heb niet alleen verschillende methodologieën geleerd, maar het is een zeldzame kans om een project te beheren met experts aan je zijde die je begeleiden en je een duwtje in de juiste richting geven. Het was hard werken, met vroege ochtenden en late avonden, maar het was zeker de moeite waard.

Wat heb je geleerd?

PM1: De algehele ervaring...was een geweldige leerschool voor mijn persoonlijkheid en carrière. Ik geloof dat ik zo gegroeid ben sinds ik betrokken ben bij de business Improvement projecten bij het bedrijf. In termen van leren heeft Kepner-Tregoe me geholpen om zowel mijn technische als mijn soft skills te verbeteren. In het algemeen heb ik een passie ontwikkeld voor uitmuntendheid, groei en positief veranderingsmanagement.

PM2: Leren en ontwikkelen Vaardigheden in projectbeheer was de grootste uitschieter voor mij. Ik heb nog nooit een project geleid van de omvang van dit project. Dat Kepner-Tregoe me de verschillende fasen van het project heeft uitgelegd, me heeft geleerd hoe en wanneer ik risico- en kansenanalyses moest gebruiken, en dat het team van Kepner-Tregoe zo behulpzaam was en openstond voor alle ideeën, maakte het een stuk gemakkelijker.

Wat waren de voordelen voor uw loopbaan, voor uw persoonlijke ontwikkeling, voor uw verdere kansen?

PM1: De ervaring heeft mij een onschatbare persoonlijke ontwikkeling opgeleverd en heeft vele deuren geopend voor loopbaanontwikkeling. Het Project Management Diploma dat ik bij KT heb gehaald, heeft mijn kwalificaties versterkt en mijn cv een boost gegeven. Sinds ik betrokken was bij de bedrijfsverbeteringsprojecten, voelde ik me nog gemotiveerder om meer te leren op het gebied van proces- en bedrijfsverbetering en ik ging verder met de Six Sigma Green Belt certificering. Zodra ik al mijn vaardigheden op mijn LinkedIn profiel had bijgewerkt, begon ik meerdere aanbiedingen te krijgen voor nieuwe functies in de markt.

PM2: Ik ben in staat geweest om hogerop te komen en vooruitgang te boeken, maar de ervaring en de kennis hebben me dat extra beetje vertrouwen gegeven om verder te gaan.

Wat was interessant, ongewoon, of anders?

PM1: Een van de meest opvallende en interessante aspecten van het werken met KT was hun passie voor het inbrengen van de verbetering en het opbouwen van capaciteiten. Naarmate het project vorderde, voelde ik me meer en meer vertrouwd met de methodologieën die door KT werden aangeleerd. De workshops projectmanagement en verbetering van bedrijfsprocessen die door KT werden geleid, leverden de onschatbare munitie voor mijn vaardigheden en hielpen me bij mijn loopbaanontwikkeling. KT's benadering van het oplossen van problemen is zeer interessant en effectief. Ook de manier waarop KT nieuwe leiders opbouwt door nieuwe vaardigheden aan te reiken en de bestaande vaardigheden te verbeteren, was verbazingwekkend. Ik geloof dat ze me geholpen hebben een vuur in mezelf aan te wakkeren om meer te bereiken en ervoor te zorgen dat het project een succes werd. Sinds ik vorig jaar aan de Business Improvement reis ben begonnen, heb ik nooit meer omgekeken. Ik voel dat ik altijd op zoek ben naar verbeteringen.

PM2: De samenwerking tussen afdelingen en tussen KT en het bedrijf maakte het project leuker en interessanter. Natuurlijk ging niet alles volgens plan, maar de verschillende visies, suggesties en het ervaringsniveau van mensen maakten het echt leuk, omdat ik altijd wel iets leerde. Of het nu iets was over projectmanagement, het bedrijf, methodologieën en zelfs gewoon meer leren over de mensen met wie je werkt, maakte dit een zeer interessante ervaring. Nooit een saai moment.

Zou u dit proces aan anderen aanbevelen?

PM1: Ik zou het proces zeker aan anderen aanbevelen, aangezien ik het geluk had de voordelen uit de eerste hand te ervaren. De methodologieën en oplossingen die door KT worden aangereikt zijn praktisch en duurzaam. Een van de belangrijkste factoren waaraan veel belang wordt gehecht is het menselijke aspect van de verandering...de verandering verloopt geleidelijk en voelt niet geforceerd aan. De behaalde voordelen...worden gezien en gevoeld door niet alleen de senior leiding maar ook door de eindgebruiker.

PM2: Zeker weten. Geweldig stel mensen. Je leert veel meer dan waar je op gerekend had. Je moet er hard voor werken, maar uiteindelijk is het de moeite waard en ik zou het zeker nog eens doen als de kans zich voordeed!

Kepner-Tregoe is er trots op dat het niet alleen resultaten levert, maar ook bekwaamheden overdraagt aan cliënten. Dit zorgt ervoor dat onze klanten in staat worden gesteld om resultaten te behouden en continue verbeteringen door te voeren. Een van de meest verrijkende ervaringen als Kepner-Tregoe consultant doet zich voor wanneer je tot het besef komt dat de projectmanager van je klant je daar niet langer nodig heeft. Hoewel dit voor de meeste consultants een beangstigend moment is, is het voor Kepner-Tregoe onze maatstaf voor succes.

Gerelateerd

Blog afbeelding 1
Projectmanagement vanuit het perspectief van onze klanten
Blog afbeelding 1
Project vergaderingen: Goed besteedde tijd?
Blog afbeelding 1
Het kiezen van een Project Manager
Blog afbeelding 1
Een project crashen zonder schade

Neem contact met ons op

Voor vragen, details, of een voorstel!